Saturday, October 23, 2010

Recepi pai

Raya Baru ni aku ader lah cuba2 nak baking ..so aku baut lah Pai...menjadi lah dan ader lah yang minat so aku share2 kat korang semua kot2 nak...

Kulit

gandum dalm dua cup or lebih

sedikit serbuk penaik

gula dlm dua sudu atau lebih

garam sikit

gaul2

letak butter separuh

Gaul2

masukan sebijik telur ayam

dan susu secukup rasa

gaul hingga sebati dan biarkan selama sejam

lepas tu

bahagi dua site sati 1/3

satu lagi 2/3

roll adunan sehingga bulat masukan dlm acuan

isi inti secara mampat

tutp dengan kulit yang 1/3

sapu sedikit telur dipermukaan

dan bakar dlm 150 darjah celcius

selama setengah jam

Inti

Aper2 jenis buah potong halus2

masuk dlm periuk air dlm suku periuk kalau buah penuh satu periuk

panas kan

tambah gula dua or tiga sudu..

sampai buah menjadi lembut

dan siap


Pai Labu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...